O nas

 

 

Założony przez dwie pasjonatki zdrowego odżywiania oraz fanki produktów fermentowanych zupełnie nowy i innowacyjny „start-up” o nazwie easyferment! Wspólna inicjatywa przybliżenia konsumentom idei zachowania składnikow odżywczych warzyw i owocow przez proces kiszenia. Sprzedajemy zestawy fermentacyjne umożliwiające kiszenie tj. fermentację owocow i warzyw bezpośrednio w słoikach, przez co oferujemy oszczędność pieniędzy, miejsca i czasu.

Zestaw easyferment do fermentacji beztlenowej, którą można przeprowadzić bezpośrednio w słoiku (nie potrzebne są inne naczynia!), składa się z wieczka, korka i rurki fermentacyjnej. Dodatkowo dodajemy jako GRATIS dwie uniwersalne zakrętki na słoje, zapewniamy także zestaw przepisow i wsparcie merytoryczne.

Produkty fermentowane, przygotowane samodzielnie w przy pomocy zestawu easyferment – to zaufanie do produktu, tradycja ale i nowoczesność, zdrowe żywienie, ekologia (szklany słoik, zestaw wielokrotngo użytku, materialy do recyclingu etc.). Hołdujemy ideom „slow food” i „wiem co jem”. Możesz w łatwy sposób wyprodukować swoją własną zdrową i smaczną żywność bogatą w probiotyki!

Jeśli dbasz o zdrowie i sylwetkę, jesteś na diecie niskokalorycznej, wegetarianskiej, warzywno-owocowej itp., jeśli przebywasz za granicą i tęsknisz za smakiem tradycyjnego bigosu, albo masz własny ogród i chciałbyś zachować swoje warzywa na dłużej – to zestaw easyferment jest właśnie dla Ciebie!

Korzyści jakie daje Ci zestaw easyferment:

  1. Oszczędzasz czas – proste w użyciu, nakręcasz na słoik i gotowe!
  2. Oszczędzasz miejsce – nie potrzeba misek, kamionek, beczek, wystarczy litrowy słoik.
  3. Gwarantowany sukces – fermentacja z zestawem easyferment udaje sie za każdym razem, gdyż zapewnia idealne warunki do fermentacji (środowisko beztlenowe), fermentacje możesz przerwać w każdej chwili zależnie od preferencji smakowych, zalewa nie wycieka spod wieczka.
  4. Pewność – wiesz co jesz – najlepsza jakość produktu, bez dodatku cukru, konserwantów, sztucznych barwników, promocja żywności ekologicznej, wspomaganie układu trawiennego, naturalny probiotyk.
  5. Oszczędzasz pieniądze – każdy zestaw fermentacyjny easyferment wystarczy na długi czas, jest dopracowany i porządnie wykonany, będąc za granica możesz sobie sam zrobić kiszonki nie trzeba jeździć, szukać sklepów, wydawać pieniędzy, można samemu kiszonki sprzedawać, nie trzeba kupować drogich probiotyków w aptekach.
  6. Satysfakcje – że sie zdrowo odżywiasz, ze sam robisz własne produkty i możesz sie nim dzielić z innymi np. z rodzina, dziećmi czy znajomymi.
  7. Dbasz o swój układ trawienny, zdrowie i kondycje – probiotyczne bakterie z jelit mogą wpływać na regulację masy ciała. Wykazano, że kwas octowy wytwarzany w procesie fermentacji zmniejsza ilość tłuszczu w organizmie po spożyciu. Kiszonki to naturalne zrodlo szczepów bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus, ktore sa naturalnym probiotykiem – ich dzialanie przyspiesza przemiane materii i wspomaga splanie tkanki tłuszczowej.
  8. Produkty fermentowane – ktore są pokarmem wysokoresztkowym o duzej gestosci co powoduje ze mozna zjesc ile sie chce az do sytosci, bez obawy o przekroczenie limitu kalorii.
  9. Kiszonki likwiduja uczucie wzdecia, trawienie jest skuteczniejsze, gdy nasz jelita ma zdrową równowagę korzystnych drobnoustrojów.